kontakt: bygg@houseservice.se

Minimera
Backa 

Villaventilation

 
Minimera

Villaventilation, viktigast för din hälsa


Äger du en villa som behöver renoveras. 
Du har du blivit rekommenderad att byta fönster. 

Vad tror du händer om du tätar mer och luften varken kommer in eller ut? 

Ska du bygga ditt drömhus och har bestämt allt såsom du vill ha det, men glömt bort att verkligen fundera kring bästa möjliga ventilation. 

Ta dig en ny funderare. 

Villaventilation är en av de viktigaste sakerna att satsa på i ditt hus - för din hälsas skull. 

Vi rekommenderar att du tar en stund och läser lite från Sveriges Tekniska institut kring fönster, fukt och innemiljö.

Bra att veta:
Som exempel kan en familj på två vuxna och två barn tillföra själva och med sin verksamhet dagligen mellan 7-10 kg vatten till luften per dygn

Exempelvis tillförs inomhusluften via utandningsluften minst 1kg vatten per person och dygn och hänger man en tvätt på tork avger den ca 3-4 kg vatten till luften under torktiden. 

Den slutliga nivån på fuktinnehållet inne regleras av ventilationens effektivitet, eventuell absorption i porösa material och naturligtvis ifall man har någon form av avfuktning. 

Om inte den fuktiga luften ventileras bort kan det skapa fuktproblem genom till exempel kondensbildning på fönster eller andra svalare ytor i bostaden. I synnerhet är en god ventilation i våtrum och sovrum av stor vikt. Läs mer om detta hos SP

 

Om vi säger att  du på tre dagar, utan större åverkan på ditt hem, kan ändra din inomhusmiljö till det bättre, samtidigt få lägre förbrukning och därmed lägre energikostnader? -Skulle du tro på detta? Prova oss, kom upp till vårt nyöppnade "show-ROOM" i norra Stockholm så visar vi hur!

Du slipper föroreningarna utifrån, blir piggare och blir av med förkylningar som går runt bland er som bor i huset. Har du mögel- eller ett radondrabbat hus så är detta lösningen på dina problem. 

Renoveringsobjekt
Vi börjar med en  mätning kan vi se vad just ditt hem behöver. Sedan gör vi en bedömning över dina behov och gemensamt kommer vi fram till den bästa lösningen för er. Vi vill gärna komma ut till dig och börja med att göra en mätning av din luft, fuktighet och energitjuvar.  Det enda du behöver göra är att höra av dig till oss.

Nybyggnation
Vi är gärna med redan från början när ritningen skapas och ser till att du får den optimala lösningen för ditt hus vad gäller villaventilationen.

Vi tar alltid helhetsgreppet och sköter hela din entreprenad efter Ert önskemål. 

 

House Service   |   Ventilation   |   Attefallshuset   |   Bygga ut och Renovera   |   ROTavdrag   |   Verksamheten   |   Nyheter   |   Kontakta oss
House Service nordic  |  bygg@houseservice.se  |  Telefon: +46 708 18 63 08
Copyright 2019 House Service i Stockholm