kontakt: bygg@houseservice.se

Minimera
Backa 

Lägenhet och kontor

 
Minimera

Lägenheter, kontor och ventilation


Dags för nybyggnationer eller renoveringar av lägenheter, industrier och kontor
Använd det senaste inom ventilation för att skapa en miljö där de boende och anställda mår bra. 

Du som bor i lägenhet kan också själv bekosta en bättre ventilation. Självklart med möjlighet till ROT-avdrag
Vill du veta hur just din lägenhet mår så hör av dig så bokar vi in en mätning och analys. 

Så ser det ut idag
Utvecklingen har gått framåt och de gamla systemen med stålrör (spirorör), som sitter monterat i ditt hem, samlar oerhört mycket dammpartiklar som fastnar i skarvar, popnitar, skruvar, böjar mm. Detta måste underhållas kontinuerligt för att inte sprida kvalster runt i lokalerna. Det centraliserade systemet har oftast ett filter i samband med själva apparaten och är i regel inte utbytt. Systemet blir i dessa fall oerhört ineffektivt. 

I byggnaden finns troligen en ventilationscentral och därifrån går ventilationsrör som sprider ut luften. Dessa rör består av plåt med en mängd skarvar vilket gör att det fastnar damm som sedan helt enkelt finns kvar i rören eller trycks ut i rummen. Luften med alla partiklar trycks sedan ut via dörrspringor mm och sugs sedan så småningom ut i centralen igen. Det är dålig eller inget cirkulation i rummet och koldioxidhalten blir för hög. När luften tar slut så öppnar du säkert ett fönster och alla föroreningar utifrån kommer in.  Idag finns heller inga eller dåliga filter i centralenheten så oavsett om du öppnar eller inte så får ni aldrig en frisk miljö. 

Har ni dessutom kondensation på fönster? Då har ni problem med fukt. Daggpunkten inträffar vid temperaturen då luften inte längre kan hålla vattenångan utan den övergår i vattendroppar. För mycket fukt kan förorsaka mögelsporer. Det säger sig självt att detta inte är en miljö som inte borgar för hälsa. Dessutom som bonus får du höga elkostnader. 

Det nya sättet
I stället för otympliga plåtkonstruktioner som tar lång tid att sätta upp samt tar stor plats så bygger det nya systemet på principen att bygga lego. Det består av platsrör som inte har några skarvar där damm kan fastna och varje koppling är helt utan skruvar så luften kan flöda fritt. Rören håller lika bra som traditionella lösningar - om inte bättre då det inte fastnar damm i dem. 


Ni kan antingen ha en stor central eller en per lägenhet. Själva huvudenheten är liten nog att få plats i tex ett köksskåp. Du spar dessutom upp till 30-40% på din elräkning. 


Tid är också pengar. 

Det här systemet tar halva tiden att sätta upp och är inte dyrare än något av det traditionella. Du kan bo kvar i lägenheten under installationen som tar ca 3 dagar att göra. 


 


 

House Service   |   Ventilation   |   Attefallshuset   |   Bygga ut och Renovera   |   ROTavdrag   |   Verksamheten   |   Nyheter   |   Kontakta oss
House Service nordic  |  bygg@houseservice.se  |  Telefon: +46 708 18 63 08
Copyright 2019 House Service i Stockholm