kontakt: bygg@houseservice.se

Minimera
Backa 

Förebygg allergier

 
Minimera

Förebygg allergier hemma - POLLEN!!!


Fler och fler människor lider av allergier

 

Pollen från vår till höst

Pollensäsongen i Sverige kan delas in i tre perioder:

1. Våren då lövträden blommar
2. Sommaren med gräsets pollen
3. Sensommaren/hösten som är gråbons säsong. 

En av fyra svenskar lider av allergier som påverkar ögon och luftvägar. Hälften av dessa orsakas av gräspollen.

 

Hemma som i skolan och ute så drabbas du helt enkelt av allt från pollen till luftföroreningar. Hemma kan i många fall vara värsta platsen. Anledningen är att din ventilation inte fungerar som den ska. Allt utomhus kommer in och inget kommer ut. Det gör också att bakterier går runt i huset och gör att ni kanske dras med en envis hosta som aldrig släpper.  Ni har helt enkelt ingen frisk inomhusmiljö. 

Till höger kan du se hur dina filter kan se ut i en normal villa efter bara tre månader. Då förstår du vad det är du drar in i lungorna om det inte stoppas på väg in. 

Förebygg allergier

Varje dag andas du ca 20.000 andetag. Det motsvarar ungefär 14.000 liter luft. När du kommer hem fortsätter du andas in samma typ av luft som du gjorde utomhus, eftersom din ventilation inte renar den luft som kommer in. Det finns till och med fakta på att kan vara så illa att luften inomhus är upp till 10 gånger sämre än utomhus. Detta för att husen byggs allt tätare och med mindre ventilation för att spara på uppvärmning och pengar. Tänk på alla föroreningar som kommer utifrån - pollen, avgaser, dieselpartiklar, rök... och som blandas med matlagning, mögelsporer, bakterier, fukt kanske till och med radon. 

Du utsätter din kropp för en hel del. Men det man inte ser lider man inte av förrän det är för sent...


BOKA MÄTNING: 
Vill du veta hur din lägenhet/ditt hus egentligen mår så kan du boka en mätning hos oss. Du får då en rapport över status och kan efter det ta beslut om vad du vill göra/vem du vill anlita. 

Så här kan det gå till om du t.ex har en villa/lägenhet.  
Vill du grotta dig in i miljöfrågor så kan du läsa mer om det här.  

 

Minimera
Förebygg allergier filter

Förebygg allergier filter
House Service   |   Ventilation   |   Attefallshuset   |   Bygga ut och Renovera   |   ROTavdrag   |   Verksamheten   |   Nyheter   |   Kontakta oss
House Service nordic  |  bygg@houseservice.se  |  Telefon: +46 708 18 63 08
Copyright 2019 House Service i Stockholm